Történetünk

Egyesületünk 2016 decemberi megalakulását több éves várakozás, előkészület előzte meg. Történetünk 2006-ra nyúlik vissza, amikor feleségemmel és ikerlányainkkal kerestük leendő otthonunk helyszínét.  A pilisi hegyek látványa és közelsége lenyűgözött minket. Azonnal beleszerettünk Pilisvörösvárba! Számunkra ekkor úgy tűnt, hogy Pilisvörösvár óriási fejlesztések előtt áll: akkoriban tették le az uszoda alapkövét, az utak murvásak voltak, vagy sok helyen még az sem, de bíztunk benne, hogy a terület fokozatos beépülésével mindez megváltozik majd. Az évek közben teltek, és a remélt változások nem történtek meg. Sokszor felmerült bennem a kérdés, hogy mit lehetne tenni, mit tehetnék akár én magam a város fejlődéséért.

2016-ban Kósa Zsolt barátommal közösen fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy más, a városért tenni akaró lakóval összefogva fejlődést érhetünk el, a változások katalizátora lehetne egy általunk létrehozott egyesület. Ismerőseink, barátaink körében felvetettük az ötletet, és hamar támogatókra leltünk. Rengeteg ötlettel, fejlesztési javaslattal, számos probléma ismeretével indultunk. Elsődleges célkitűzésünk a pilisvörösvári Sport és Kulturális Centrum megvalósulásának elősegítése volt. Máig azt szeretnénk, ha az uszoda, sportcsarnok, szabadtéri színpad létrejönne, és a tavak környéke rendezésre kerülne, ezzel párhuzamosan pedig a Búcsú tér fejlesztése - egy park és parkolók kialakításával - megtörténne. Csapatunk néhány hét múlva 14 fővel 2016 decemberében megalakította a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesületet. Időközben néhány ember cserélődött, jelenleg 17 tagunk van.

Első színre lépésünk a Gradus Óvoda sajnálatos csőtörésekor történt. A hír hallatán azonnal az óvoda segítségére siettünk: falszárító gépeket vittünk, programot szerveztünk a gyerekeknek, elvittük őket a solymári játszóházba. Gyűjtést is szerveztünk egy hűtőgépre, amire a szükséges összeg a legnagyobb megdöbbenésünkre pár órán belül összegyűlt, hála a lelkes adakozóknak. Eddig sem volt kérdés, de ezután meg pláne nem az, hogy szükség van a tettrekész, segítőkész emberekre. Következő mérföldkő a Flashmob volt az uszodáért, amit mára már rengetegen ismernek. Innentől kezdve pedig nyitott könyv a működésünk.

Legfrissebb eseményeinkről, tevékenységeinkről részleteket a Facebook oldalunkon, valamint a rendszeresen megjelenő hírlevelünkben olvashattok.

Üdvözlettel: Bakos László, TEVÖ elnök