III. TEVÖ-nap és főzőverseny

Az idei már a 3. alkalommal, amikor megrendeztük a TEVÖ Napot. Az esemény teljes egészében INGYENES.
 

Azt szeretnénk, ha ez hagyománnyá válna. A TEVÖ-nap a közösségépítésről szól, ahol kortalanul, mindenki jól érzi magát. Ezért a bográcsos főzőversenyt kiegészítettük néhány játékos, szórakoztató programmal.
 
A főzőverseny összdíjazása 200 ezer forint volt. Köszönjük az Aranyló Fogadó, a Deli Bistro, a Fetter Vendéglő és a Stube felajánlásait valamint a Mátrai Üveg-Tükör kft nek az első helyért járó kupa felajánlását!
 
Idén is kint volta TEVÖ-napon a Hősképző, a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtást népszerűsítő programja.
 
Már hagyomány, hogy a TEVÖ-napon lehetőséget biztosítunk helyi egyesületeknek, fiatal tehetségeknek.
Egy helyi gitártanár, Alaitner Andris diákjai mutatták be gitártudásukat. A PILISI GITÁRSULI néhány diákjának alkalmi formációját hallhatta a közönség.
 
A JOKER DANCE Csapatai a 2022-es Porec-i Világbajnokságon több kategóriában dobogós helyezést értek el és 2 csapatuk is Világbajnoki címet szerzett.
A TEVÖ-napon ők is felléptek.
 
A PiliSalsa Club célja, hogy az érdeklődők tánciskoláktól függetlenül, jól érezzék magukat. Velük közösen szerveztük a legutolsó Street Salsa Flashmobot is, aminek nagy sikere volt.
Meg kell említsük Sásdi Béla nevét. Ő volt az, aki lelkesedéssel olyan jó közösséget teremtett a pilisvörösvári salsaoktatáson, hogy nagyon sokan, akik onnan indultunk, még a mai napig a salsa tánc és latin zene szerelmesei lettek. Ahogy teltek az évek, mindenki más
utakra lépett, tanult más iskoláktól, de egy közös maradt, a barátság és az alapok, amire építkezhetnek. Ennek felelevenítésére ad minden fellépés alkalmat, amit magán úton barátsággal tartanak fenn, és élvezik minden pillanatát.
 
A 68 éve fennálló (PNNTE) Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes legkisebb csoportja a gyermekcsoport, mely alig pár éve alakult újjá Acélosné Ercsi Erika, Acélos Zsófia és Katona Magdolna vezetésével.
Az újra szervezéssel céljuk az volt, hogy megszerettessék a kicsi gyerekekkel zenés-táncos keretek között a sváb kultúrát és utánpótlást nyújtsanak az ifjúsági-, és majdan a felnőtt tánccsoport részére.
Mindhármukban vörösvári szív dobog, és a felnőtt tánccsoport tagjaiként nem csak a hagyományőrzést akarják erősíteni a gyerekekben, hanem a csapatszellemet és az összetartozást is. A táncok koreográfiáját közösen a gyerekek életkorának megfelelően alkották, illetve majd Wenczl József táncait kívánják tovább tanítani.
4 évvel ezelőtt 7 kisgyerekkel kezdtek bele a munkába, először csak 6 éves kortól, de mivel egyre több volt a jelentkező, így a létszám hónapról hónapra nőtt. Mára már 80 fős létszámmal működnek, három korosztályra bontva és a legkisebb táncosaik 4 évesek! 
Köszönjük nekik a színvonalas produkciót!
 
Ebben az évben a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára gyűjtöttünk támogatásokat.
Amint az köztudott, az üzemanyag árának korlátozása rájuk nem vonatkozik, ezért a nagyon magas piaci áron kénytelenek tankolni.
Aki utalni szeretne, az a 11742245-20044806 számlaszámra megteheti. A TEVÖ 50 ezer forinttal járul hozzá költségeik enyhítéséhez, ezzel is megköszönve áldozatos munkájukat.
A késődlután és az este fellépői a Heavy Brains és a Budapest Show Band volt.
A megjelentek hatalmas buliban vehettek részt.

A rendezvényre sikeresen pályáztunk 1.150.000 Ft-ot. Köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását!