Parkolási gondok a Pilisvörösvári vasútállomás parkolójában

2018. október

Május 20-án a MÁV egy új menetrendet vezetett be, ami gyökeresen átalakította a helyi közlekedési szokásokat. Lényegében az újonnan létrehozott kisebb megállók parkolói kiürültek, mert ott lényegesebben kevesebbszer állnak meg a vonatok. Tudjuk, hogy ennek is megvan az oka, ebbe most nem szeretnénk belemenni, nem is nagyon tudnánk, mert nem vagyunk a téma szakértői. Feltételezzük, hogy hozzáértő szakemberek döntése volt a változás bevezetése.

Ebből kifolyólag azonban sokkal többen használják a pilisvörösvári nagyállomást, és ennek következtében a parkolóját is, ami már így szűkösnek bizonyul az autók befogadására.

Sokakban megfogalmazódott már a kérdés, bennünk is, hogy hogyan lehetne ezen segíteni. Mivel a menetrendi részhez nem értünk, ezért arra gondoltunk, hogy a buszforduló mögötti területet lehetne esetleg megnyitni parkolás céljára. Megkerestük az ügyben illetékes MÁV-ot és a NIF-et (Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.), és kértük a terület megnyitását. Jelenleg még várjuk válaszukat.