Közösségi faültetés

A jövőre gondoltunk! Ebben nem tántoritott el minket a jelen esős és hűvös arca sem!

A TEVÖ Egyesület javaslatára Önkormányzatunk faültetési akciót szervezett november 9-én 10 órától. Az egész világot bejárta az a nagyszabású faültetési akció, melyet fiatalok indítottak el a közösségi médiában és több millióan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Nem titkolt célunk a pilisvörösvári fiatalok megszólítása, mert övék a jövő és hatással tudnak lenni a világra. Az oxigént adó fák ültetése egy hosszútávú befektetés a számukra. Itt a lehetőség, hogy az iskolásokat és az óvodásokat is még közelebb hozzuk a természethez, melytől a technológiai fejlődés miatt egyre inkább eltávolodunk. Azokat a fákat, melyeket 50 év múlva szeretnénk látni, most kell elültetni.Október 30-án délelőtt felkértük a város képviselő-testületének 12 tagját, hogy ültessenek közösen fát. A testület tagjai szinte kivétel nélkül jelezték, hogy eszmeileg és anyagilag is támogatják az eseményt. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselő testülete nevében Sax László elnök, valamint Krupp Zsuzsanna jegyző asszony is.
Ezzel a gesztussal szimbolizáljuk Pilisvörösvár város vezetésének összetartását és konstruktivitását. Erősíteni szeretnénk a közösség építését azzal, hogy a jövőben létrehozzuk a születés és emlékezés parkját, ahol a lakosságnak is lehetőséget teremtenénk egy közösségi faültetéshez.

A Kölcsey utca elejét választottuk helyszínül, ahol a gazdasági- és a lakóövezet találkozik. Magasra növő, nagy lombozatú kőrisfákat választottunk. S mivel az eseményre az Élet napján kerül sor, teával, forralt borral és a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Zenekar jóvoltából élőzenével egészítjük ki a programot.