Kerekasztal beszélgetés a térség polgármestereivel az M10 elkerülővel kapcsolatban

2017. november

Mindannyiunk közös érdeke, hogy a térség közlekedési problémája mielőbb megoldódjon. Egyesületünk a TEVÖ, zártkörű kerekasztal beszélgetést kezdeményezett a 10-es elkerülő úttal kapcsolatban. Célunk az volt, hogy támogassuk a polgármesterek példaértékű összefogását. Egységes kérésünket pedig képviseljék a térség országgyűlési képviselői. Meghívásunkat elfogadta Csenger-Zalán Zsolt képviselő úr és Hadházy Sándor képviselő úr is. Legnagyobb sajnálatunkra Gromon István Polgármester Úr meghívásunkat az alábbi indoklással utasította vissza: az általunk szervezett kerekasztal beszélgetést nem tartják szükségesnek, de mivel már összehívták a megbeszélést, azon Pilisvörösvár Város Önkormányzata is képviselteti magát Pándi Gábor alpolgármester révén. Kérésünkre pedig a helyszínt biztosítják. Képviseltette magát Leányvár, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, a civilektől a 10-es facebook csoport és a Pilisszántóért Egyesület.

A pilisi medencében ezzel a térségi összefogással próbáltuk megszerezni a politika figyelmét. Polgármesterek, civilek kértük országgyűlési képviselőinket, hogy lobbizzanak érdekünkben, hogy a több évtizedes, elviselhetetlen közlekedési problémánk végre megoldódhasson. Szülessen meg végre a politikai akarat, és kezdetét vehesse a 10-es elkerülő megépülése!

Bemutatásra kerültek a tervezett nyomvonalak és a becsült forgalmi adatok. Célunk az volt, hogy mindezt megismertessük az országgyűlési képviselőinkkel, Hadházy Sándor képviselő úrral és Csenger-Zalán Zsolt képviselő úrral. Ezáltal minden ismeret birtokában lobbizhassanak térségünk érdekében. Lényegében mindenki egyetértett abban, hogy egy csökkentett műszaki tartalommal, - ami egyébként számításokkal igazolt, hogy elegendő lenne – Kesztölcig, majd Esztergom térségéig egy 2x1 sávos, kisebb költségvetésű út épüljön, így talán a kisebb költségvetés előre mozdítaná a probléma megoldását. Részletesebb beszámoló a Várkapu.info oldalán található.

Véleményünk szerint nélkülözhetetlen és kulcsfontosságú, hogy a térség közlekedési problémáinak megoldása érdekében mind a polgármesterek, mint az országgyűlési képviselők erőteljes lobbitevékenységbe kezdjenek! Az elhangzottakat összefoglalva egy levelet küldtünk Seszták Miklós Miniszter úrnak.

Egy kis áttekintés, mi is történt addig a témával kapcsolatban: facebook.com