Flashmob a pilisvörösvári Uszodáért és Sportcentrumért

2017. május 24.

Az egyik fő oka annak, hogy Egyesületünk megalakult, az a vörösvári Sport és Kulturális Centrum megvalósításának elősegítése volt. Szeretnénk, ha az uszoda, sportcsarnok, szabadtéri színpad, a tavak környéke rendezésre kerülne, ezzel párhuzamosan pedig a Búcsú tér fejlesztése megtörténne. Jelenleg azonban nem látjuk, hogy a tervek vajon megvalósulnak-e valaha, hiszen több mint tíz év telt el érdemi előrelépés nélkül.

Első lépésként Flashmobot szerveztünk az uszoda és a sportcsarnok megépítéséért. Felkeltettük az emberek figyelmét, és kommunikáltuk javaslatunkat! Több, mint 300 ember segítségével mutattuk meg, hogy mennyire szeretnénk, ha felépülne az uszoda és a sportcsarnok! Kitűztük a helyét a térképen, ahová véleményünk szerint igazán való: a leendő Sport és Kulturális Centrum területén, a Báthory utca, Freiäcker utca sarkán! Óriási élmény volt, amiről a Várkapu.info is beszámolt.

Mindezek után 2017. június 2-án a született egy Kormány Határozat, amely immáron már tartalmazta a tanuszoda megépítését Pilisvörösváron. Ezt követően Vörösvár városvezetése határozatban átadta a szükséges területet az államnak, hogy megépülhessen az uszoda Vörösváron.

És hogy hová? Hát IDE! ;) A Báthory és a Freiäcker utca sarkára! Az állam, a lakosság és a városvezetés akarata egybevágott végre! Hogy ehhez mennyi köze volt a Flashmobunknak, azt mindenki döntse el maga.