Adventi adományok

2018. december

Már nagyon közeleg a Karácsony!

Idén sem feledkeztünk meg a nehéz sorsú pilisvörösváriakról.

Adventi Ételdoboz Adomány

Adventi ételdoboz adomány

December 1-24. között önkénteseink azonnal fogyasztható ételeket visznek a Széchenyi utcai piacon található ételdobozba.

Ti ismeritek a Re-Formáló Egyesület országos ételdoboz adomány gyűjtését?

A csukható, falra szerelt kis szekrény Pilisvörösváron, a Széchenyi utcai piac bódéján található meg, az étel adományok ott helyezhetők el. Bárki elhelyezhet ételadományt, amit a rászorulók magukhoz vehetnek. Alapvetően tartós élelmiszereket, pékárukat várnak kisebb kiszerelésben, de jelenleg a hideg időjárás miatt főtt ételek is elhelyezhetők benne. Tartalmát Nagy Katalinék önkéntesei az év minden napján naponta többször ellenőrzik, takarítják a dobozt, és figyelik, hogy ne lehessen benne romlott élelmiszer. A főtt ételre rá kell írni, hogy mi van benne, valamint a dátumot, hogy mikor készült. Ezzel is kontrollálni tudják az ételek lejáratát.

A tapasztalat azt mutatja, hogy valóban a rászorulók használják az ételdobozt.

Nagy Katalin kitartásának és elkötelezettségének köszönhető, hogy az ételdoboz Vörösváron is helyett kapott és a mai napig működik.

Katalin 13 éves lánya 3 évvel ezelőtt gyógyíthatatlan beteg lett. A gyermekével a kórházban eltöltött hetek során fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy segítenie kell a rászoruló embereken, amikor sok kisgyerek, felnőtt kérte el a kórházi ebédet, amit a lánya nem evett meg. Akkor már tudta, hogy tennie kell és tenni is fog. Ez egy küldetés, egy misszió és egyben egy nagyon jó érzés számára segíteni, hiszen sosem tudhatjuk, mikor kerülünk mi magunk is ilyen helyzetbe.

Teljes mértékben egyetértünk az ételdoboz szellemiségével, ezért gondoltuk, hogy támogatjuk mi is.

Advent idején fokozottabban érzékenyebbek vagyunk mások iránt, ezért ilyenkor nagyobb az adakozási kedv is.

Ezért szeretnénk karácsony közeledtével minél nagyobb figyelmet szerezni a doboz létezésének, hogy az év többi napján is szolgálhassa a rászorulókat.

Adománygyűjtés a Nagytemplom előttAdománygyűjtés

2018. december 16. vasárnap délelőtt 

Több, mint 15 éve hagyomány városunkban, hogy Advent 3. vasárnapján a Nagytemplomnál lelkes önkéntesek tartós élelmiszert gyűjtenek és juttatnak el a vörösvári rászoruló családokhoz

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakoztunk Bruckner Katához. Segítettük a szervezést és a csomagok kiszállításában is részt vettünk. Idén megtisztelt minket jelenlétével az adománygyűjtés kezdeményezője, kitalálója Temesvári Anna is. AdományokDenk Ibolya nélkül pedig már nem is létezne az adománygyűjtés. Köszönet Sándor Atyának! Végül pedig nagy, nagy köszönet az adományozóknak!

Rengeteg adomány gyűlt össze, több mint 100 vörösvári családhoz tudtunk csomagot eljuttatni, nagyon sokan segítettek.

Megható, hogy ilyen sokan törődnek másokkal! Nagyon jó érzéssel tölt el minket, hogy idén sem voltunk közömbösek egymás iránt!

Hálás köszönet minden adományért!

 

Adventi vásár

Adventi vásárDecember 16-án kora délutántól estébe nyúlóan, megélve az ünnepi hangulatot, vártuk az érdeklődőket asztalunknál a városi adventi vásárban.

Rengeteg vörösvári lakossal beszélgettünk a standunknál. Egy-egy sütemény, forralt bor, puncs, meleg tea, karácsonyi dallamok mellett megosztották velünk gondolataikat és köszönjük, hogy támogatásukról biztosítottak minket.

 

 

 

Minyonok Angyalkák

Minyonok karácsonyaA Napos Oldal Család- és Gyermekjóléti Központ Ifjúsági Klubjának, a “Minyonok” gyermekeinek 2017-ben rendezett Karácsonyi Gála ünnepsége után ígéretet tettünk, hogy tartani fogjuk velük a kapcsolatot és továbbra is segítjük őket lehetőségeinkhez mérten.

Havonta tartanak teadélutánokat, lelkes támogatóiknak (Keresztes Hajni, Keresztes Vanessza, Atzél Réka, Tácsik Pékség, Krivinger Erika és még sokan mások) köszönhetően. Hozzájuk csatlakoztunk mi is.

Ők mind pilisvörösvári, rászoruló gyerekek. Szeretnénk, ha minél többen hallanának az Ifjúsági Klub létezéséről és további támogatóik akadnának. Kérünk titeket támogassátok ti is őket. Nincs alapítványuk, nem pénz adományokat várnak. Egy-egy dolog, program, ami felmerül majd, abban kérnek majd segítséget.

Karácsony előtt minden gyermek ír a Jézuskának, milyen ajándékot szeretne kapni. Martózi Hajnal Czifra Sára és Václav Ilona múlt évben gondolt egy nagyot és létrehozott egy Angyalkák nevű facebook csoportot pilisvörösvári kötődéssel, hogy segítsék a Jézuskát. Mára már több, mint 80 Angyalka csatlakozott hozzájuk. Segítségükkel több, mint 20 rászoruló család gyermekeinek karácsonyi kívánsága vált idén is valóra!

Örömmel tölt el minket, hogy a TEVÖ tagok is Angyalkák lehetettek!

Az ajándékok a Napos Oldal Család- és Gyermekjóléti Központ Ifjúsági Klubjának gyermekeinek rendezett Karácsonyi Gála ünnepségén kerültek a karácsonyfa alá. Öröm volt látni a csillogó szemeket! Köszönet érte minden Angyalkának! Köszönjük a finom süteményeket, a sok-sok szaloncukrot többek között az Emil Cukrászdának, a Krivinger Zöldségesnek, a Tácsik Pékségnek és a Wipi Cukrászdának!