Adventi adománygyűjtés

Tegyünk Együtt Advent idején is!

2019. december 15. vasárnap

Több, mint 15 éve hagyomány városunkban, hogy advent időszakában a Templom téren lelkes önkéntesek tartós élelmiszert gyűjtenek és juttatnak el a helyi rászorulóknak. Idén új helyszínen, a Betelepülési emlékműhöz várták a felajánlásokat, melyek érkeztek is szép számmal. A Facebook felhívásra, melyet egyesületünk is megosztott, több mint 60-an jeleztek vissza.

Adománygyűjtés
Köszönet illet minden támogatót, aki akár csak egy kiló lisztet is felajánlott! Kiemelnénk a Breier családot (CBA), akik 720 liter étolajat adományoztak, illetve a piliscsévi Point Marketing Kft-t Manhertz Zoltánt, ők 600 doboz ketchupot és 150 doboz mustárt hoztak a helyszínre, érkezett egy láda kolbász egy helyi hentestől.

adományok

Az emberek többsége anonim jótevőként csak letette az adományát, és már tovább is sétált az adventi vásár és a Nagytemplom irányába. Jónéhány család beszélgetett az önkéntesekkel, és elmondták, hogy visszatérően, szívesen adakoznak a helyi rászoruló családok számára. Hogy egy példát említsünk, csak száraztésztából 140 csomag érkezett összesen. Külön köszönet Denk Ibolyának, aki hosszú évek óta szervezi az adománygyűjtést, emberséges módon, a rászoruló emberek méltóságát megőrizve.